Blaty robocze Slim Line to doskonałe rozwiązanie do nowoczesnych kuchni. W tym artykule odkryjesz kluczowe etapy ich montażu oraz unikalne cechy konstrukcji, które sprawiają, że są nie tylko estetyczne, ale także funkcjonalne. Przekonaj się, dlaczego warto postawić na to rozwiązanie od Kronospan!

Blaty robocze Slim Line z płyty kompaktowej

Blaty robocze Slim Line wykonane są z płyty kompaktowej o zaawansowanej budowie. Proces produkcji tego rozwiązania polega na sprasowaniu wielu warstw papieru z żywicą w warunkach wysokiego ciśnienia i temperatury. W ten sposób powstaje materiał o dużej gęstości i jednolitej strukturze. Blaty robocze Slim Line od Kronospan mogą Ci więc zagwarantować wyjątkową wytrzymałość na m.in.:

  • uszkodzenia mechaniczne,
  • działanie wody i pary wodnej,

co sprawia, że doskonale sprawdzają się w naprawdę wilgotnych warunkach.

Jak przechowywać blaty robocze od Kronospan?

Podczas przechowywania, blaty robocze Slim Line należy umieścić w suchym, zadaszonym miejscu, utrzymując temperaturę w zakresie od 15°C do 25°C oraz wilgotność względną powietrza na poziomie 50%. Musisz również zachować odległość produktu minimum 1,5 metra od bezpośrednich źródeł ciepła. Chcąc uniknąć uszkodzeń, w czasie załadunku i rozładunku, ważne jest, by podnosić blaty robocze Slim Line do góry dłuższą krawędzią. Pamiętaj też, żeby nie układać ich na sobie z uszkodzoną folią ochronną, lub też, żeby nie usuwać materiału zabezpieczającego przed montażem.

Montowanie blatów roboczych Slim Line

Jeżeli chcesz oznaczyć miejsca na wycięcia w celu montażu, użyj miarki lub szablonu dołączonego do opakowania. Zadbaj przy tym o zachowanie odpowiednich odległości pomiędzy otworami a sąsiadującym złączem i czołem blatu roboczego Slim Line. Następnie po wywierceniu potrzebnych punktów, scal płyty kompaktowe za pośrednictwem połączeń doczołowych lub tych na ucios. Działaj szybko podczas nakładania kleju, ponieważ po jego zastygnięciu konieczne jest usunięcie zacisków w ciągu 5 minut. Następnie, po zaaplikowaniu taśmy, wytrzyj nadmiar lepiącej substancji zgodnie z zaleceniami producenta. Do obróbki krawędzi tego blatu roboczego do kuchni zaleca się korzystanie z talerzy szlifierskich lub kostki polerskiej. Pomiędzy etapami wygładzania warto przetrzeć boki produktu od Kronospan wilgotną szmatką, aby usunąć ewentualne zanieczyszczenia. Na końcowym etapie zamocuj blaty robocze Slim Line do ram szafek.

Bezpieczne i łatwe w utrzymaniu czystości blaty robocze Slim Line

Blaty robocze Slim Line posiadają solidną oraz nieporowatą powierzchnię, która jest odporna na m.in.:

  • plamy,
  • pleśń,
  • grzyby,
  • rozwój bakterii.

W sytuacji rozlanych płynów, zwłaszcza takich jak herbata, kawa, czarna porzeczka i czerwone wino, zalecamy ich natychmiastowe starcie wilgotną ściereczką. Z kolei, zaschnięte zabrudzenia można usunąć przy użyciu łagodnego detergentu oraz wody. W przypadku bardziej uporczywych plam zaleca się skorzystanie z mieszanki domowego wybielacza i ciepłej wody. Jeśli z kolei w rowkach ociekacza tego blatu roboczego do kuchni pojawią się odbarwienia, możesz je wyeliminować w ciągu 6 godzin za pośrednictwem nieściernego, kremowego środka czyszczącego oraz wody. W przypadku trudniejszych zabrudzeń możesz wykorzystać ściereczkę o ziarnistości 400.