Karolis Bacevičius został mianowany na stanowisko Dyrektora Zarządzającego Geberit Sp. z o. o., zastępując Przemysława Powalacza, który zdecydował się zakończyć swoją współpracę z Grupą Geberit i kontynuować karierę w nowych dziedzinach biznesowych.

Bacevičius jest związany z Grupą Geberit od 15 lat, gdzie swoją karierę rozpoczął w Litwie, a następnie objął odpowiedzialność za Łotwę i Estonię. Przez ostatnie 6 lat pełnił funkcję Dyrektora Marketingu w państwach nordyckich, obejmujących siedem krajów tego regionu.

Jego obszerna wiedza i kompetencje, wsparte ponad 15-letnim doświadczeniem w międzynarodowym środowisku biznesowym, obejmują negocjacje, zarządzanie sprzedażą i marketingiem. Absolwent Uniwersytetu Wileńskiego, biegle posługuje się językiem angielskim, niemieckim i polskim. Dodatkowo zna rosyjski, duński, a także ma podstawowe umiejętności w łacinie, co umożliwia mu płynną pracę na międzynarodowej arenie.

W roli Dyrektora Zarządzającego, Bacevičius planuje wykorzystać swoją szeroką wiedzę z zakresu sprzedaży i marketingu oraz doświadczenie w budowaniu trwałych relacji opartych na zaufaniu. Jego nominacja podkreśla kontynuację silnej pozycji Geberit na rynku i dąży do dalszego rozwoju firmy w Polsce.